Ne Demek

Toksik Olmayan ve Toksinsiz Ne demek?

Toksik Olmayan ve Toksinsiz: Bu Terimler Ne Anlama Geliyor?

“toksik olmayan” ve “toksinsiz” etiketlerin ürünleriniz için ne anlama geldiğini hiç merak ettiniz mi? Bu makale kafa karışıklığını ortadan kaldıracaktır!

Çevre dostu ve sürdürülebilir ürünler satın alma ve kullanma konusunda bilinçli bir seçim yapmaya başladık. Bu, çevreci ürünler için bu yeni itkiyi karşılamak için birçok endüstri değişikliğine yol açtı. Aynı zamanda, bu ürünleri tanımlayan pek çok kelime ve yeni terimin yaratılmasına da yol açtı.

Özellikle yeşil temizlik ürünlerinin etiketlerini okuyorsanız, “organik” veya “sürdürülebilir” veya “toksik olmayan” veya hatta “toksinsiz” olarak etiketlenen şeyleri göreceksiniz. Bu moda sözcüklerden bazıları sadece dikkatinizi çekmek için olsa da satın almak istediğiniz ürün türlerine karar vermenize yardımcı olabilir.

Toksik Kabul Edilen Nedir?

Toksin, “canlı bir organizmanın metabolik faaliyetlerine zarar veren zehirli olan maddedir”.

Tüketici Ürünü Güvenlik Komisyonu’na (CPSC) göre, bir madde yutulduğunda, solunduğunda veya deri yoluyla emildiğinde bir insanda yaralanmaya veya hastalığa neden olabiliyorsa toksik olarak kabul edilir.

Bir ürün 14 gün içinde deneklerin %50′ sinden fazlasında ölüme neden oluyorsa, son derece toksik olarak sınıflandırılır. Örneğin, toksik bir madde test deneklerinin % 49’unu öldürürse, yasal olarak toksik olmayan olarak etiketleyebilir! Bunun ötesinde, neyin toksik olarak kabul edilebileceğine dair çok az düzenleme vardır veya hiç yoktur.

Toksinlerin sağlık riskleri nelerdir?

Toksin de dahil olmak üzere bazı önemli sağlık riskleri şu teşkildedir:

  • Döküntüler ve cilt tahrişleri.
  • Göz tahrişleri, kalıcı göz hasarı veya körlük.
  • Baş ağrısı.
  • Kimyasal yanıklar.
  • Solunum güçlüğü, hatta solunum yollarında hasar.

Ancak en endişe verici olanı, çocuklarınızın beyinleri üzerindeki ciddi etkileridir.

Makyajınızda, şampuanınızda veya diğer sözde sürdürülebilir ürünlerinizde gördüğünüzde bu etiketler için ne anlama geliyor?

Görünüşe göre çok az. CPSC’nin bu basit tanımının ötesinde, bir ürünün toksik olmayan veya toksinsiz olarak etiketlenip etiketlenemeyeceğini kontrol eden bir düzenleme yoktur.

Çevresel olarak olumlu yararları olabilecek şeyler bile potansiyel olarak toksik ortamlar yaratabilir. Örneğin, araştırmalar, gemilerin seyahat ederken bilmeden toksinleri okyanusa atabileceğini gösteriyor. Kontrol edilmezse okyanus ve su kirliliğine yol açar.

Deniz mahsulleri genellikle sağlıklı kabul edilir, ancak bu, düzenlemenin toksik ve toksik olmayan ürünler arasında nasıl fark yaratabileceğinin bir örneğidir.

Toksin Olmayan ve Toksinsiz.

Toksik olmayan, ürünün toksik olduğu bilinen kimyasalları içermediği anlamına gelir. Bu nedenle, belirtildiği şekilde kullanmak güvenlidir.

Toksik olmayan ve toksinsiz arasında fark var mı? Evet, ancak yalnızca Toksik olmayan CPSC tarafından tanımlandığı ve genel olarak FDA tarafından kabul edildiğini söyleyebiliriz.

Toksinsiz, ToxicFree Vakfı tarafından oluşturulmuş keyfi bir tanımdır. Ürünün sürdürülebilir, yeşil ve zararlı kimyasallardan arınmış olduğunu gösterebilirken, FDA tarafından kabul edilen bir tanım değildir. Ayrıca tüketici endüstrilerinde kullanılmaz.

Gerçek Bir Fark Var mı?

Yani toksik olmayan ve toksinsiz gerçek bir fark yok. Bu tanımlayıcıları ürünlerinde kimlerin kullanabileceğine dair düzenleme yoktur. Toksik olmayan, üreticinin ürünü uzun süre kullanırsanız size zarar verebilecek kimyasalları kullanmadığı anlamına gelebilir.

Bu, şampuanınızın ftalat içermediği veya ojenizin formaldehit içermediği anlamına gelebilir , ancak üreticilerin ürünlerini toksik olmayan olarak etiketlemeyi seçerken kullanmaları gereken kesin bir tanım yoktur.

TÜKETİCİ ÜRÜN GÜVENLİĞİ KOMİSYONU (CPSC), bir ürünün toksik olup olmadığını tanımlayabilir. “Toksik içermeyen” terimi, FDA gibi bir yönetim organı tarafından düzenlenmez. ToksikFree Vakfı toksin içermeyen ürünlerin genelleştirilmiş bir tanımı sunuyor. Kriterlerini karşılamak için ürünün aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekir:

  • GÜVENLİ: ToxicFree sertifikalı ürünlerin zararlı kimyasallardan tamamen arınmış olduğu garanti edilir.
  • DOĞAL: ToxicFree sertifikalı ürünler yalnızca% 100 doğal ve topraktan gelen bileşenler içerir.
  • ÇEVRE DOSTU: ToxicFree sertifikalı ürünler sürdürülebilir bir şekilde üretilir ve çevre için güvenlidir.

Bu çok genel bir tanımdır, ancak endüstri çapında olan veya FDA tarafından kabul edilen bir tanım değildir.

Toksik olmayan veya toksinsiz olarak etiketlenen ürünlerden kaçınmanız gerektiği anlamına gelmez. Bunun yerine, bu kelimelerin arkasındaki gerçek anlamı ayırt etmeyi öğrenin. Ancak şu anda, terimlerin hiçbiri için standart bir tanım mevcut değildir.

Son satın alma işleminizi yapmadan önce dikkatli olun ve araştırmanızı gerçekleştirin.

Kaynak: forceofnatureclean, weareearthcollective.

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı