Ne Demek

Uzaktan Eğitim nedir?

‘E-öğrenme’ terimi 1999’da ortaya çıktı (Blackberry’nin icat edildiği yıl!) . E-öğrenme, terimin icadından bu yana % 900 büyüyerek, dünyanın en hızlı büyüyen endüstrilerinden biri olmuştur.

Onlarca yıldır, sınıflar bir oda dolusu kişiye aynı şeyi öğretmek için tasarlandı. Tekrar ve tekrar. Tüm birey sınıfının bir grup olarak katılımını, coşkusunu, başarılı ve eşit derecede üretken olmasını beklerken. Bununla birlikte, COVID-19’un kendi kendine tecrit çağı , bireylerin ihtiyaçlarına uygun bir formatta eğitime hızlı bir ihtiyaç gördü.

E-öğrenme nedir?

E-öğrenme, platformlar veya dijital ortamlar aracılığıyla bilgiye erişimi teşvik eden bir öğretim modelidir.

E-öğrenme genellikle uzaktan öğrenmeyle ilişkilendirilse de, bazı yazarlar için bunlar iki farklı yöntemdir. E-öğrenme uzaktan eğitim için mutlaka bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT) kullanımını gerektirir.

E-öğrenme platformları.

Bugün, çevrimiçi bilgi vermek isteyen herkes veya kurum bunu sadece birkaç teknik gereksinimle yapabilir.

Bu anlamda, e-öğrenme platformları , akademik içeriği paylaşmak için özel yazılımlara ( Öğrenme İçeriği Yönetimi veya LCMS) dayanmaktadır. Bu tür araçlar yalnızca içerik oluşturmaya ve paylaşmaya değil, aynı zamanda öğretimin diğer yönleri (öğrenim ücretleri, notlar) ve öğrenciler arasında değişim için kaynaklar (sohbetler, forumlar, vb.) Üzerinde kontrol sahibi olmaya da izin verir.

Dünyada en çok kullanılan sanal öğrenme platformları arasında şunlar yer almaktadır:

  • Eba.
  • ANADOLUM e-Kampüs.
  • Zoom.
  • Discord.
  • Moodle.
  • ATutor.
  • Chamilo.
  • SabaLearning.
  • eCollege.

Bu platformlardan bazıları özgür yazılıma dayalıdır ve ücretsizdir. Diğerleri ise ücretlidir, ancak genellikle bazı modülleri özelleştirme imkanı ve teknik yardım gibi daha fazla seçenek sunar.

Özellikleri e-öğrenme.

Sanal öğrenme, yalnızca bilgiye erişimi değil, aynı zamanda coğrafi konumdan bağımsız olarak akranlar arasında işbirliğini de teşvik eden özelliklere sahiptir. Vurgulanması gereken diğer hususlar şunlardır:

Çok tematik içerikler.

E-öğrenme herhangi bir alanda bilginin yayılmasını sağlar. Resmi öğrenmeden öğrenci müfredatının dışında kalan ancak öğrencinin ilgisini çekebilecek araçlar edinmeye kadar.

Esnek formatlar.

Sanal öğrenme sistemleri, yüz yüze eğitimde ekstra bir kaynak olarak, uzaktan eğitime destek olarak veya akademik eğitime ana destek olarak kullanılabilir.

Sürekli güncellenir.

E-öğrenme öğretmen ve öğrenciler her zaman içeriğin hızlı güncellenmesini sağlar.

Sınır tanımayan eğitim.

Çevrimiçi öğrenim sistemleri mesafeleri ortadan kaldırır ve dünyanın farklı yerlerinden insanlar arasında bağlantıya izin verir, bu da deneyimi zenginleştirmeye yardımcı olur.

Ortak çalışma ortamı.

Genel olarak, e-öğrenme yoluyla sunulan eğitim ve öğretim içeriği , öğrenme sürecini daha dinamik hale getirmek için öğrenciler arasındaki işbirliğini içerir. Bu, fikir alışverişini teşvik eder ve sosyal bağların kurulmasına yardımcı olur.

Daha iyi zaman yönetimi.

E-öğrenme ile, öğrenci dersleri ne zaman alacağına karar verir çoğu durumda, tam zamanlı bir işi olan veya yüz yüze ders almalarını engelleyen diğer mesleklere sahip kişiler için ideal bir seçenektir.

Kaynak tasarrufu.

Uzaktan eğitim, hem öğrenciler, hem öğretmenler hem de kurumlar için ekonomik açıdan daha verimli bir yönetim anlamına gelir. Ulaşım, fiziksel alan ve temel hizmetlerin kullanımı azaltılır ve çoğu durumda mevcut bile değildir.