Kaktüs ve Etli Bitkilerin Bakımı için 5 Altın Kural.
Evde veya kapalı alanda bitki yetiştirmenin birçok faydası olduğu bilinen bir gerçektir. Sadece havayı temizlemekle kalmazlar, aynı zamanda bitkilerin yeşilliğinin ve göz alıcı güzel çiçeklerin ve aromalarının tadını çıkararak stresi azaltmaya ve gerginliği atmaya yardımcı olan bir atmosfer, tazelik ve yaşam ortamı yaratırlar.
Zaten Kaktüs ve Etli bitki yetiştirmeye karar verdiyseniz, minimum düzeyde bakım gerektirmelerine rağmen, bu onların sağlıklı ve yapraklı büyümeleri için biraz dikkat ve özen görmemeleri gerektiği anlamına gelmediğini unutmayın. İşte bu nedenle, Kaktüs ve Etli bitkilerin gerekli bakımını sağlamanız için bazı ipuçları.
Kaktüs Bakımı;
Kaktüsleri ya da etli bitkileri seviyoruz çünkü çok kolay büyüyorlar. Ama özellikle onları dekoratif yönleri için seviyorum. İç dekorasyonu zenginleştirmek için bu bitkileri raflara, masanın üzerine veya pencerenin kenarına koyuyoruz. Hatta çok orijinal bir etki oluşturmak için aynı saksıya birkaç kaktüsü birleştirmek mümkündür. Peki bu bitkilerin bakımı ve bakımı hakkında ne bilmelisiniz?
Sulama;
Su, etli bitkiler veya kaktüslerin uygun gelişimi için çok önemlidir. Ancak, bu bitkileri çok sulamak gerekmez. Unutmayın, toprak kuruduğunda bitkiyi nemlendirin. Size tavsiyemiz, bu tür bitkileri yaz aylarında günde bir kez sulamanızdır. Yılın geri kalanında haftada sadece bir kez sulayabilirsiniz.
Güneş;
Kaktüsler ve etli bitkiler sıcak ülkelerden gelir, bu yüzden özellikle güneşi severler ve buna ihtiyaç duyarlar. Etli bir bitkinin ve kaktüslerinizin iyi gelişmesini istiyorsanız, onu güneşli bir yere koymalısınız. Pencerenin önüne veya balkona yerleştirin. Her durumda ana şey yeterli güneş almasını sağlamaktır.
Sıcaklık;
Kaktüsler ve etli bitkiler, sıcak ve güneşli ülkelerden geldikleri için sıcağı da severler. Sıcak bir yere yerleştirilmeliler. Kışın, onları evin içinde tutmak daha iyidir. Ancak güneşin tadını çıkarmalarına izin vermeyi asla unutmayın, özellikle sabah 10 ile akşam 4 arasında.
Drenaj;
Bu bitkiler de iyi bir drenaj sistemi gerekir. Bitkilerinizin tam potansiyeline ulaşması ve büyümesi için dikkat etmeniz gereken bir diğer faktör de toprağın kalitesidir. Bu, suyun akmasına ve topaklanmamasına izin vermek için iyi gözenekliliğe sahip bir toprak olmalıdır. Genel olarak konuşursak, suyun kolayca çıkmasını sağlayan bir drenaj deliğine sahip bir saksıya ihtiyaç duyarlar. Ayrıca saksının altını küçük taşlarla kaplamalı ve sonra üst katmana toprağı yerleştirmelisiniz. Toprağın farklı tabakalarının bu düzenlemesi sulama sırasında suyun daha iyi drenajını sağlayacaktır.
Yaprakların temizlenmesi;
Kaktüs ve etli bitkileriniz tozlanırsa, onları sistematik olarak temizlemelisiniz. Aslında, bu bitkiler temiz olmayı seviyorlar, şımartılmayı seviyorlar! Ancak onları temizlemek için çok dikkatli olun çünkü yapraklarını kolayca kaybedebilirler. Örneğin, yaprakları temizlemek için bir fırça kullanabilirsiniz.
Dışarıda yetiştirebileceğiniz çok çeşitli sulu bitkiler var.
- Aloe Vera.
- Echeveria.
- Sedum.
- Aeonius.
- Kalanchoe.