Cilt Temizliği.
Sağlıklı Bir Ten İçin.
Bize sorarsanız, pürüzsüz, yumuşak bir ten için cilt temizliği güzellik için yaptığınız makyaj kadar özenli olmalıdır. Bu yüzden vücudunuzu cildinize uygun bir temizleyici ile yıkamak çok önemlidir.
Yüz Temizliği.
Cilt temizliğinde yağsız ürünlerin cildimizi temiz ve muhteşem tutacağı bilmemize rağmen araştırmacılar, yağ esaslı cilt temizleyicilerin inanılmaz faydalarını ortaya çıkarmaya başladı. Yüzlerce yıldır kullanılan yatıştırıcı, iyileştirici bileşenler popülerlikte bir canlanma görüyor.
Son dönemde, cildin yağlı temizleyici ile temizlenmesi ana akım haline geliyor. Neutrogena gibi tanınmış markaların bile ürün serilerinde yağlı temizleyici ürünleri var. Geleneksel sabun veya deterjan temizleyicileri yerine yağlı temizleyici kullanmak, cildin doğal lipit tabakasını ve orada yaşayan iyi bakterileri korumaya yardımcı olabilir.
Vücut Temizliği.
Tüm vücut için yapacağınız günlük kişisel temizlik ile pek çok hastalığın önüne geçilmektedir. Uygun vücut temizliği birçok deri sorununu ve hastalığını önleyici ve ortadan kaldırıcı bir önlemdir.
Kişisel temizlik alışkanlıklarının önlediği diğer bir sorun vücut kokusudur. Vücut kokusu vücut yüzeyinde bulunan mikropların (bakterilerin) parçalanmasına bağlı olarak meydana gelmektedir. Koku meydana getiren vücut bölgeleri öncelikle ayaklar, kıl köklerinin yoğun olduğu saçlar, kasık ve koltuk altlarıdır. Her gün banyo yapılamadığı durumlarda koltuk altı önce sabunlu bir bezle, sonra su ile iyice silinmeli ve temizlenmelidir. Deri üzerine daha sonra bir deodorant veya ter önleyici uygulanabilir. Deodorantlar kokuyu sadece maskelerler. Bu nedenle temizlik aracı olarak değil, geçici bir uygulama olarak değerlendirilmelidirler. Giysilere sinen ter kokusu, beden temizliği yapılsa bile, aynı giysinin temizlenmeden tekrar kullanılması halinde kalıcı olur. Özellikle sık yıkanmayan kalın kazaklar kullanılırken bu nedenle özen gösterilmelidir. Vücudun terleme oranının artması kokunun da artması anlamına gelecektir. Ancak insan bir süre sonra kendi kokusuna duyarsızlaşır. Yoğun bedensel çalışma vücuttan çıkan ter miktarının artmasına neden olmaktadır. Bedensel etkinliği fazla olmadığı halde, bazı bireylerin ter bezi salgısı fazla olabilir. Bu durum ergenlik ve menopoz durumlarında özellikle ortaya çıkabilir.