Teknoloji

Digital e SIM Nedir?

e SiM, günümüzün teknoloji dünyasında bir moda kelimedir. Ama bu ne demek? Teknoloji akıllı telefonu geliştirecek mi? Ve bu ne kadara mal olacak?

Birçok kullanıcı, e SIM’in şimdiye kadar kullandığımız geleneksel SIM kartlardan nasıl farklı olacağını merak ediyor. İşte bilmeniz gereken her şey:

e SiM kart nedir?

e SIM, “e” eletronik “gömülü sim” anlamına geldiği elektronik bir SIM karttır.

Basitçe söylemek gerekirse, e SIM (yerleşik SIM) aynı “SIM” dir, ancak akıllı telefonun ana kartına fiziksel olarak lehimlenmiştir. Şimdiye kadar küçük plastik SIM kartlar kullandık, ancak e SIM bunları değiştirmeyi amaçlıyor. Bu mikroskobik bir çiptir, telefonun içine yerleştirilmiştir ve ondan çıkarılamaz. Operatör değiştirmek veya yeni bir tarife satın almak artık çok kolay olacak. SIM (Abone Kimlik Modülü) yalnızca bir abone tanımlama modülü değildir. 10 MHz işlemciye, kalıcı belleğe (SIM kart akıllı telefondan güç alır), kontrol cihazlarına ve hatta kendi işletim sistemine sahiptir.

Klasik SIM kart, numaraya ve operatöre bağlanmaktan sorumlu verilerin yeniden yazılmasına izin vermiyordu. ESIM ile, artık aynı cihazda farklı bir telefon numarası kullanmak için SIM kart yuvasını açmanıza ve fiziksel olarak başka bir kart takmanıza gerek yok.

eSIM, bir kartta iki telefon numarasına sahip olmayı mümkün kılar: bunlardan biri iş için, diğeri kişisel aramalar için kullanılabilir. Ancak bir seferde yalnızca birini kullanabilirsiniz.

İnternet’i yurtdışında kullanmak için farklı ülkelerden farklı tarifeler veya numaralar da bağlayabilirsiniz.

e SIM neye benzer?

eSIM, bir QR kodunun içine gizlenmiş dijital bir koddur. QR kodunu satış merkezinde kağıt üzerinde aldıktan sonra, SIM kurtarma veya cihaz değiştirme durumunda ihtiyacınız olacağı için kaydedin. QR kodu Kişisel Hesapta da mevcuttur; kağıt kopyasını saklamanıza gerek yoktur.

e SIM Yurtdışında çalışır mı?

Bir mobil cihaza bir eSIM profili kurduktan sonra, bu SIM kartın çalışması normal bir plastik SIM’den farklı değildir. Dolaşımda iken eSIM çalışır.

Neden eSIM kullanmalısınız?

Çoğu durumda eSIM, normal SIM kartlara tercih edilir. Birincisi, kırılamaz, kaybolamaz veya cihaza yanlış yerleştirilemez. İkinci olarak, numarayı veya operatörü değiştirmek için ataş aramanız ve genellikle cihazı sökmeniz gerekmez. Üçüncüsü, eSIM, 5 farkı numaraya kadar sakladığı için farklı tarifeler kullanma esnekliği sağlar.

Ana numaranızı, iş numaranızı ve örneğin kârlı sınırsız İnternet veya diğer seçeneklere sahip başka birini eSIM belleğinde saklayabilirsiniz. Her zaman elinizin altındadırlar ve menü üzerinden birkaç dokunuşla değiştirilirler. Yurtdışında seyahat ederken, dolaşım için ödeme yapmamak için yerel bir operatörden bir tane daha ekleyebilirsiniz. Ve sonra iptal etmek te bir o kadar kolaydır.

e-sim-nasil
e sim-nasil

eSim’in artıları ve eksileri.

Dünyamızdaki her şey gibi, bu teknolojinin de avantajları ve dezavantajları vardır.

eSim’in olumlu özellikleri şunları içerir:

  1. Akıllı telefonda yer tasarrufu: Yerleşik SIM kart, normal nano-Sim’in neredeyse yarısı boyutundadır, böylece üreticiler cihaz içindeki alanı daha verimli bir şekilde kullanabilir;
  2. Cihaz üzerinde daha az delik, bu telefonun veya diğer cihazların su geçirmez ve toz geçirmez olacağı anlamına gelir;
  3. Operatörü değiştirmek için, yeni bir SIM kart almak için mağazaya gitmenize gerek yoktur, her şey uzaktan yapılır;
  4. Bir kart aynı anda 5 sanal numaraya kadar saklayabilir, bu da görev başında birkaç numaraya ihtiyaç duyan insanları gerçekten memnun edecektir;
  5. eSim’i kendimiz takıp çıkarmadığımız için, telefon değiştiğinde SIM kart yuvasını kırmaktan korkanlar için harika bir haber;
  6. Yeni cihaz, hesabınıza bağlanarak mevcut numaraya yapılandırılabilir. Yani aynı numarayı aynı anda birkaç cihazda kullanmak mümkün olacaktır.
  7. eSim, herhangi bir cihazı uzaktan yapılandırmanıza izin verir. Örneğin, uzun süredir başka bir ülkeye seyahat ediyorsanız, yerel operatörlerden biriyle bir sözleşme imzalayabilir ve hala evdeyken yeni numarayı kullanmaya başlayabilirsiniz.
  8. Cihaz çalınırsa, hırsız SIM kartı atamayacak ve böylece cep telefonunun yerini gizleyecektir. Yeni bir profil yüklemek için eskisinden şifreyi girmesi gerekecek.

eSim’in temel dezavantajları şunlardır:

  1. Cihaz değişikliklerinde daha fazla uğraş.
  2. Herhangi bir telefona böyle bir SIM kart takamama: yeni cihaz bu teknolojiyi desteklemelidir. Aynı zamanda, operatörün numarayı başka bir cihaza aktarması için zamana ihtiyacı olacağı için yaklaşık bir saat ağ dışında kalacaksınız.
  3. Bir eSIM profili yalnızca bir kez kurulabilir. Bir mobil cihaza bir profil yükledikten sonra, eSIM’i tekrar aynı cihaza veya başka bir cihaza yeniden yükleyemezsiniz.
  4. Şimdiye kadar eSim her yerde kullanılmıyor. 2020’nin başından itibaren, yalnızca birkaç büyük amiral gemisi teknolojiyi destekliyor: teknolojinin günlük yaşamda tam olarak uygulanmasına kadar en az 3-5 yıl daha geçecek.
  5. Akıllı telefonun pili biterse, başka bir cihazda eSIM kullanmak mümkün olmayacak.

Cihazımın eSIM’i destekleyip desteklemediğini nasıl anlarım?

ESIM teknolojisini destekleyen mevcut cihazların bir listesini web sitemizde bulabilirsiniz.
ESIM yongasının bir seri numarası (EID) vardır. Bu numaranın kullanılabilirliğini akıllı telefonunuzun ayarlarında ve ayrıca cihazın kutusunda kontrol edebilirsiniz.

e sim hangi telefon
e sim

eSIM’imin PIN / PUK’unu nasıl bulabilirim?

PIN / PUK kodlarını Kişisel Hesabınızda bulabilirsiniz .

eSIM’i kullanmak için fiziksel bir SIM karta ihtiyacım var mı?

Akıllı telefonda fiziksel bir SIM kartın varlığı, eSIM’i etkinleştirmek için isteğe bağlıdır. eSIM bağımsız bir modüldür ve akıllı telefondaki diğer SIM kartların varlığına bağlı değildir. Bir mobil cihaz aynı anda hem fiziksel bir SIM kartı hem de bir eSIM’i destekleyebilir. Dilerseniz mevcut SIM kartı bir eSIM ile değiştirebilirsiniz.

eSIM profilimi yanlışlıkla silersem ne olur?

Bu durumda QR kodunuzu taramanız gerekir. eSIM profili otomatik olarak yüklenecektir. Cihazın internete (Wi-Fi veya veri aktarımı) bağlı olduğundan emin olun.

eSIM’i plastik bir SIM kartla değiştirmek mümkün mü?

Evet tekrar Sim kart alabilirsiniz.. Hizmet aldığınız bayiden başvurmanız gerekir.

Yeni bir akıllı telefonum var. Eskisinde eSIM kullandım. ESIM’imi yeni bir akıllı telefona nasıl bağlarım?

Eski akıllı telefonunuzun internet bağlantısı (WI-FI veya veri aktarımı) olduğundan emin olun ve üzerindeki eSIM profilini tamamen silin. Ardından, QR kodunu tarayarak yeni cihazda eSIM etkinleştirme sürecinden geçin. “eSim Nasıl etkinleştirilir” bölümünde daha fazla ayrıntı bulabilirsiniz.

eSim Nasıl etkinleştirilir?

  1. Cihazınızın internete bağlı olduğundan emin olun (Wi-Fi veya veri aktarımı)
  2. Ayarlar bölümüne gidin.
  3. “Hücresel” veya “Mobil Veri” yi seçin.
  4. “Hücresel Hız Ekle” yi seçin.
  5. QR kodunu mobil cihazınızla tarayın.
  6. “Hücresel tarife ekle” ye tıklayarak hücresel operatör seçiminizi onaylayın.

Hangi iPhone, iPad ve Apple Watch eSIM’i destekliyor

Çoğu zaman olduğu gibi, eSIM, Apple bu teknolojiyi cihazlarına uyguladıktan sonra aktif olarak tartışılmaya başlandı. ESIM şu anda belirli Apple Watch, iPhone ve iPad modellerinde desteklenmektedir.

  • iPhone XS.
  • iPhone XS max.
  • iPhone XR.
  • iPad Pro 11 inç.
  • iPad Pro 12.9 inç (3. nesil).
  • iPad Air (3. nesil).
  • iPad mini (5. nesil)
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • Samsung Galaxy Fold
  • Samsung Galaxy S20
  • Samsung Galaxy S20 +
  • Samsung Galaxy S20 Ultra
  • Samsung Galaxy Z Flip
  • Huawei P40
  • Huawei P40 Pro

Apple Watch:

■ Seri 3
■ Seri 4

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı