Teknoloji

Verileriniz bulutta neden daha güvenli?

Verileriniz bulutta neden şirket içinde olduğundan daha güvenli?

Geçmişte, kuruluşlar, güvenlik kaygıları nedeniyle uygulamaları ve verileri buluta taşımak konusunda isteksizdi. Yöneticiler en çok yazışmalarının ifşa edilmesinden endişe duyuyorlar. Bununla birlikte, aynı yöneticilere hassas e-postalarını, metinlerini ve doğrudan mesajlarını nerede sakladıklarını sorulduğunda, yanıt neredeyse evrensel olarak “bulutta” saklandığı olmaktadır.

Aslında, verilerinizi Amazon Web Services veya Microsoft Azure gibi saygın bir bulut barındırma hizmetine taşımak, iyi bir güvenlik düzeyi sağlar. Bunun nedeni, çoğu kuruluşun, büyük bulut hizmeti sağlayıcılarının sağlayabildiği aynı güvenlik avantajlarını sağlayacak mali kaynaklara veya personel kaynaklarına sahip olmamasıdır.

İşte bulut tabanlı veri depolama çözümlerinin şirket içinde barındırılanlardan daha iyi güvenlik sağlamasının diğer yolları.

Veri merkezlerinin fiziksel güvenlik zor bir iştir.

Fiziksel hırsızlığı önlemek çok zaman ve para gerektirir. Şirket içi sunucularınızı tamamen korumak için, sunucular için korumalar, tuzaklar ve kilitli kafeslerle ağır güvenlik uygulamanız gerekir.

Bulutta, harcadığınız her şey için harcadığınız çaba ve masraf. Bulut sağlayıcıları parayı gece gündüz korumalar ve son teknoloji fiziksel güvenlik kontrolleri için harcar. Bu veri merkezlerinin boyutu ve güvenliği, hedeflenen fiziksel hırsızlığı neredeyse imkansız hale getirmektedir.

Veri merkezleri 24/7 personel gerektirir

Veri merkezi güvenliğini düzgün bir şekilde izlemek için, saldırıları sürekli olarak izlemek üzere 7/24 personel tutmanız gerekir. Çoğu kuruluş bunu karşılayamaz. Bulut sağlayıcıları, tam zamanlı personele ve tüm altyapılarını sürekli olarak izleyen 7/24 saat çalışan bir güvenlik operasyon merkezine (SOC) sahiptir.

Yüksek kullanılabilirlik her zamankinden daha önemli

Buluta geçtiğinizde, veriler, sistem genelinde uygulanan yedekler ile coğrafi bağımsız birden çok veri merkezinde depolanır. Verileriniz yalnızca bir veri merkezine kopyalanmaz; birden çok veri merkezine dağıtılır, bu nedenle biri arızalanırsa, verileriniz otomatik olarak diğerine devredilir.

Büyük bulut sağlayıcıları ayrıca sanallaştırma yoluyla kullanılabilirliği korur. Sunucular bulutta sanallaştırıldığında, sağlayıcılar bir arıza durumunda sunucuları bir veri merkezinden diğerine kolayca taşıyabilir. Şirket içi sistemlerin çoğu, birbirinin yerine geçen iki fiziksel sunucuya sahip olabilir. Bir yangın veya büyük bir ağ kesintisi olduğunda bu yardımcı olmaz.

Verileri bulutta depolarken en büyük riskler.

Bulut veri depolamayla gelen kesinlikle avantajlar var, ancak aynı zamanda dikkat edilmesi gereken zorluklar da var. Bunlar aşağıdakileri içerir.

  • Gizlilik- bulut kullanarak gizlilik olduğunda mutlak en büyük riski. Verilerinizi bir bulut sağlayıcıya emanet ettiğinizde, bu sağlayıcı genellikle verilerinizi görebilir, dosyalarınızı açabilir ve iletişimlerinizi okuyabilir. Hükümet mahkeme celbi söz konusu olduğunda bu özellikle sorunludur. Bulut sağlayıcıları sizi hükümetten koruma işinde işe yaramaz.
  • Yanlış yapılandırma – Bulut kaynaklı bir risk olmasa da, ihlaller ve açığa çıkan veriler genellikle yanlış yapılandırılmış bulut depolama ayarlarının sonucudur. Bu genellikle, depolamadan sorumlu kişi, bir kullanıcı sorun yaşadığı için izinleri açtığında ve daha sonra veriler tüm dünyaya açık olduğunda meydana gelir.

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı