Kaynak

2020 takvimi

2020 yılı takvimi için kullanabileceğiniz takvim örneklerimiz yazımızda dır, takvim üzerine sağ tıklatıp farklı kaydet diyerek istediğiniz sayıda baskı yapabilirsiniz. 2020 Takvimi türkçe excel ve pdf  indir.

2020 takvimi

takvim 2020 nisan

Takvim Kelimesinin Anlamı

Takvim, Genellikle bir yılın günlerini, haftalarını ve aylarını düzenli bir sırayla gösterildiği çizelgedir. Takvim, sosyal, ticari, dini ya da idari amaçla günleri düzenleyen bir sistemdir.

Takvimin Tarihçesi

İnsanlar, tarih boyunca zamanı ölçme ihtiyacı içinde yaşamışlardır. Zamanın herkesin anlayabileceği şekilde oluşturup bir düzen içinde yaşaması oldukça önemlidir. Takvimde süreler, astronominin gelişmesi ile güneş ve ay döngüsü gibi bazı astronomik olayların döngüsü ile eşitlendiği gibi hasat zamanı, suların yükselmesi ve çekilmesi gibi doğal olaylar üzerinden de belirlenebilir. Takvim kullanılması tarih boyunca sürekli gelişim içinde olmuştur. İlk olarak Neolitik Çağ’da, ilk kaydedilen takvimlere ise Antik Yakın Doğu, Mısır ve Sümer takvimlerinin yazım gelişimine bağlı olarak Tunç Çağı’nda rastlanmaktadır. Son olarak en yaygın bir şekilde miladi takvim kullanılmaktadır. Birçok uygarlık ve toplum kendi özel ihtiyaçlarına uygun takvimler geliştirmiştir.

Dünyada en çok miladi ve hicri takvimler kullanılmaktadır. Miladi takvim, İsa’nın doğumunu başlangıç olarak ele almaktadır. Güneş’in dönüşüne göre hazırlanmıştır. Hicri takvim ise Hz Muhammed’in Mekke’den Medine’ye göçü tarih ve takvim başı olarak kabul edilmiştir ve Ay’a göre hazırlanmıştır.

2020 Takvimleri

Yıllık Takvim 2020

2020 yılı takvimi

2020 yılı takvimi calendar

2020 takvim excel türkçe indir

2020 takvim pdf türkçe indir

 takvim 2020

 

Bayram ve Resmi Tatil Kaç Gün 2020

Kaynak: Calender, Wikipedia